Baza kół naukowych
Jeśli chcesz zaktualizować dane albo wycofać swoje koło ze spisu, napisz do nas: fkn@psrp.org.pl
Szczegółowe informacje o interesującym Cię kole naukowym znajdziesz po kliknięciu w jego nazwę.
Nazwa koła naukowego | Naukowe Koło Technologów Mięsa |
---|---|
Uczelnia koła naukowego | Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Adres mailowy | weronika.zdunczyk@uwm.edu.pl |
Fanpage na facebooku | facebook.com |
Dyscyplina naukowa | technologia żywności i żywienia |
Krótki opis działalności | W ramach działalności koła zajmujemy się zgłębianiem wiedzy na temat procesów technologicznych i ich wpływu na jakość mięsa i produktów mięsnych. Studenci zaangażowani w pracę Naukowego Koła Technologów Mięsa mają możliwość poznania pracy różnych zakładów mięsnych i uczestniczenia w pełnowymiarowych procesach technologicznych przemysłu mięsnego od uboju do produkcji gotowych wyrobów mięsnych. |