Baza kół naukowych
Jeśli chcesz zaktualizować dane albo wycofać swoje koło ze spisu, napisz do nas: fkn@psrp.org.pl
Szczegółowe informacje o interesującym Cię kole naukowym znajdziesz po kliknięciu w jego nazwę.
Nazwa koła naukowego | Studenckie Naukowe Koło Mikrobiologii |
---|---|
Uczelnia koła naukowego | Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Adres mailowy | wioleta.chajecka@uwm.edu.pl |
Dyscyplina naukowa | wybierz-dyscypline-naukowa |
Krótki opis działalności | Studenckie Koło Mikrobiologii Żywności "Kocuria" działa przy Katedrze Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Tematyka prowadzonych prac badawczych oscyluje wokół problemów antybiotykooporności drobnoustrojów izolowanych z żywności, oporności na związki dezynfekcyjne, szeroko pojętej tematyki bezpieczeństwa żywności oraz genetycznych podstaw wirulencji drobnoustrojów z żywności. |