Baza kół naukowych

Jeśli chcesz zaktualizować dane albo wycofać swoje koło ze spisu, napisz do nas: fkn@psrp.org.pl

Szczegółowe informacje o interesującym Cię kole naukowym znajdziesz po kliknięciu w jego nazwę.

Nazwa koła naukowegoStudenckie Naukowe Koło Mikrobiologii
Uczelnia koła naukowegoUniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Województwowarmińsko-mazurskie
Adres mailowywioleta.chajecka@uwm.edu.pl
Dyscyplina naukowawybierz-dyscypline-naukowa
Krótki opis działalności

Studenckie Koło Mikrobiologii Żywności "Kocuria" działa przy Katedrze Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Tematyka prowadzonych prac badawczych oscyluje wokół problemów antybiotykooporności drobnoustrojów izolowanych z żywności, oporności na związki dezynfekcyjne, szeroko pojętej tematyki bezpieczeństwa żywności oraz genetycznych podstaw wirulencji drobnoustrojów z żywności.

Skip to content